ul. Kijowska 7c
91 422 32 84 kontakt@spas-combat.pl
Zamów u nas!

Espresso Gelato z dodatkiem konopi indyjskich

Na wynos: Desery to jedna z tych rzeczy, które sprawiają, że lato jest przyjemne, zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych! Dorośli zazwyczaj nie mają tak łatwo w porównaniu z dziećmi, dlatego potrzebują czegoś "ekstra" w swoich deserach. Wprowadź Marihuanę! A kto nie lubi Gelato w lecie? Ten artykuł ujawnia łatwy i pyszny przepis, który łączy obie te niesamowite rzeczy, aby zrobić Cannabis-Infused Espresso Gelato.

Uwielbiam lato, ponieważ sprzyja ono trendowi przekształcania wszystkiego w mrożone przekąski.

Od geometrycznie spiralnych i zwiniętych pasków lodów w porze lunchu do miękkiego i pikantnego sorbetu w porze kolacji; od super gładkich klasyków soft-serve w biurze do pikantnego Faloodeh na bazie makaronu z nutą róży w czasie letnich imprez; wszystkie one ujawniają moje zdolności ślinienia się - i nie wstydzę się tego.

Ale kiedy lato spada po wypróbowaniu różnych smaków, jeden przepis, który podtrzymuje głód lodów przy życiu to żelki espresso z konopi - oczekiwana wersja słynnych włoskich żelków.

Określany również jako Gelato Weed, jest to jeden smak, który nigdy mnie nie rozczarowuje, a to głównie z powodu dwóch miękkich powodów:

  1. Sprawia, że deser-experience jest "moment na uchwycenie" pyszne-chomping.
  2. Jest idealnym substytutem dla gorących napojów, takich jak kawa z konopi czy kawa z ziół.

Nadal nie jesteś przekonany?

Dam ci dwa inne twarde powody, dla których powinieneś pędzić do swojej kuchni, zanim będziesz mógł cieszyć się szybkim kęsem tego pożądanego loda ziołowego cum gelato.

Musisz dodać tę pozycję do swojej książki z przepisami lub dodać ją do zakładek w przeglądarce już dziś, ponieważ:

  1. Cannabis espresso działa jako silny produkt medyczny, który może złagodzić różne choroby kosztem odrobiny Twojego czasu.
  2. Kawa z konopi indyjskich nie spełnia Twojej dziennej dawki medycznej marihuany. Zawarte w niej kannabinoidy nie znoszą wody. Oznacza to, że kannabinoidy obejmują ścianki filiżanki, kiedy je pijesz, a Twojemu organizmowi brakuje zalecanej dawki. Inaczej jest w przypadku espresso gelato z dodatkiem konopi indyjskich.

Mimo że w ciągu ostatnich dziesięciu lat popularne stały się przekąski z dodatkiem konopi indyjskich, a wielu producentów stworzyło już przyzwoite opakowania jadalnych produktów z marihuaną, czasami najlepiej smakujące lecznicze rozwiązanie powstaje z twojej ręki i w twojej kuchni.

A co jest lepszego niż wypróbowanie nowego przepisu, który zaspokoi twoje kubki smakowe i potrzeby medyczne w tym samym czasie?

Ten szczególny przepis uczynił z szefów kuchni marihuany markę, którą są, i łatwo przyznać, że spoczywa on na głowach wielu szefów kuchni ze smacznymi kąskami zmienionymi tu i tam.

Na szczęście, przepis nie będzie wymagać żadnych wyjątkowych wysiłków z Twojej strony- tylko trochę uwagi na szczegóły i oczywiście, dość trochę lody podejmowania zainteresowanie więcej niż doświadczenie.

Ale zanim dostaniemy się do karmienia Gelato chwastów lody do naszej rodziny dzisiaj, musimy użyć wysokiej jakości składników do produkcji toothsome produktu końcowego.

I jeszcze jedno, upewnij się, że ograniczysz stężenie marihuany do 2-20 gramów, jeśli jesteś doświadczonym konsumentem.

Podobnie, utrzymuj dawkę tak niską, jak to możliwe dla początkujących, ponieważ ich ciała mogą potrzebować czasu, aby tolerować interakcję narkotyków.


Tak więc, zaczynajmy.

SPIS TREŚCI

  • Składniki
  • Przygotowanie Gelato Weed

Składniki

  • 2 szklanki mleka pełnego
  • 1/2 szklanki gęstej bitej śmietany
  • 2 gramy* sproszkowanej marihuany
  • 5 żółtek jaj w temperaturze pokojowej
  • 1/2 szklanki cukru
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 3 uncje zaparzonego espresso

Przygotowanie Gelato Weed

  1. Wlej pół filiżanki ciężkiej bitej śmietany na płytę kuchenną i wymieszaj z nią 2 filiżanki pełnego mleka.

    *Tak, wiem, że większość z was pije beztłuszczowe mleko, ale to są gelato i zasługują na ciężką śmietanę dla ich bogactwa. Bez śmietany jest nudne.*
  2. Gotuj mieszankę na wolnym ogniu, tzn. podgrzewaj ją do momentu, aż bąbelki zaczną ledwo pękać na powierzchni płynu. Wyłącz ogień, gdy skończysz, i pozwól mieszance naturalnie mieszać się przez następne 15 minut.

    *Nie angażuj się w inne zajęcia, bo mleko zagotuje się, gdy tylko spojrzysz gdzie indziej.*
  3. Dodaj zmielone konopie (najlepiej sproszkowane) do wywaru i pozwól, aby roztwór ponownie gotował się na średnio-niskim ogniu. Nie gotuj go.

    *Gotuj je, jeśli chcesz mieć dziwny smak.*
  4. W tym czasie, umieść żółtka w misce i dodaj do nich ½ szklanki cukru. Ubijaj je, aż masa będzie miała bladożółty kolor.

    *Trzepanie wydaje się wiecznością - to ta żmudna praca, która wymaga wysiłku ramion. Ale fantazyjni ludzie mogą użyć elektrycznej trzepaczki, aby cieszyć się produktem końcowym kilka minut wcześniej.*
  5. Dodaj ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego do pierwszej mieszanki i pozwól jej dalej się gotować.

    *Ekstrakt z wanilii jest solą każdej galaretki. To smak, który podkreśla wszystkie inne smaki.*
  6. Kiedy pierwsza mieszanka zacznie się gotować, wlej jej trochę do roztworu jajek, aby uniknąć jajecznicy i ubij mieszankę żółtek.

    *Niemniej jednak jajecznica również smakuje dobrze, ale jeśli masz fioła na punkcie prezentacji, postępuj zgodnie z krokiem. wspomnianym powyżej*
  7. Teraz połącz obie mieszanki i mieszaj aż do uzyskania gęstej masy. Potrwa to prawie 10-15 minut, zanim zgęstnieje.

    *Jednym ze sposobów sprawdzenia grubości masy jest spojrzenie na tył łyżki. Jeśli jest tam ciężka warstwa, która powoli opada z krawędzi mieszadła, gratuluję - jesteś prawie na miejscu.
  8. Pozostaw mieszaninę do ostygnięcia na dobre dwie godziny. Gdy ostygnie, dodać do niej główny składnik przepisu, czyli 3 uncje bardzo mocno zaparzonego espresso i mieszać, aż do połączenia.

    *Wolisz kawę ziarnistą od parzonej? Użyj ziaren kawy dokładnie po pierwszym kroku i przepuść mieszaninę przez średni barwnik w drugim, aby Twoje oczekiwanie było dłuższe.
  9. Aby skrócić czas oczekiwania, schłodź swoją maszynę do lodów; napełnij wewnętrzne wiaderko końcową mieszanką i obserwuj, jak w mniej niż 50 minut zamienia się ona w espresso gelato z dodatkiem konopi.

    *Jeśli nie ufasz swojej precyzji, wyjmij wiaderko z maszynki do lodów, a następnie przelej roztwór. Łatwiej jest wyczyścić półkę w kuchni niż wnętrze maszyny.

PS: W zależności od recepty i potrzeb, możesz zmienić poziom dawki.

PPS: Pamiętaj, że nasze słowa dotyczące przepisu są prawdziwe w miejscach, gdzie marihuana jest legalna. Tak więc, zanim zanurzysz się w robieniu gelato, upewnij się, że lokalne prawo Ci na to pozwala. Bądź na bieżąco, dowiedz się wszystkiego o legalności marihuany i przeprowadzaj eksperymenty, aby cieszyć się jednymi z najbardziej kreatywnych canna-foods.

Opowiedz nam o przepisie na Twoje lody z chwastów.

Głosuję na ten przepis, ponieważ jest szybki do zrobienia i ma wspaniały smak.

Więc, kiedy zapraszasz nas na "zwycięzcę, zwycięzcę, konopi Gelato obiad?".




Kliknij, aby ocenić ten post![Total: 1 Average: 5]